
Drumețiile cu copii
Drumeții pentru orice vârstă
1-3 ani
Chiar și micuții pot fi luați în drumeție într-un marsupiu. Totuși, deoarece ei nu se pot mișca în el și sunt complet expuși la intemperii, trebuie luate pauze regulate.
Tura nu trebuie să depășească un total de trei până la patru ore. Părintele care poartă copilul trebuie să facă față condițiilor de traseu pentru a nu pune în pericol siguranța micuțului.
3-6 ani
Odată ce cresc în vârstă, copiii își doresc să exploreze împrejurimile în mod independent. Copacii și stâncile, locurile de joacă din pădure și locurile cu apă sunt o încântare pentru pitici.
Traseele expuse și cele cu risc de cădere sunt interzise. În total, drumeția n-ar trebui să dureze mai mult de patru ore.

Foto: ikarus.cc, CC BY, Steiermark Tourismus
6-10 ani
La această vârstă, atât forța, cât și rezistența copiilor crește. Îi poți lua în drumeții mai lungi de până la cinci ore. Locurile mai abrupte și pasajele de cățărare pot fi depășite cu practica și asistența adecvate.
10-14 ani
Deja pot fi vizate obiective din ce în ce mai solicitante. Copiii au adesea un nivel bun de rezistență, forța lor fizică crește și mișcările sunt armonioase.
Cu experiența adecvată în drumeții, pot fi planificate chiar excursii de mai multe zile, cu înnoptat la o cabană. Nici aici nu trebuie depășit un timp de mers rezonabil de șase până la șapte ore.

Foto: Johannes Puch, www.johannespuch.at, CC BY, Bad Kleinkirchheim, flickr.com
Echipamentul pentru drumețiile cu copii
Când faci o excursie cu copiii, asigură-te că duci mâncare bună și echipamentul potrivit.
Este esențială o cantitate suficientă de apă (copiii beau în jur de 1,5 până la 2 ori mai mult decât adulții), alimente bogate în carbohidrați pentru alimentarea regulată pe drum, haine de schimb, protecție de ploaie, protecție solară și bocanci înalți.
Copiilor le place să-și poarte unele lucruri în propriul rucsac. Verifică-l să nu fie prea greu și să aibă toarte e bine căptușite.
Pentru siguranța și confortul tău, am creat această listă cu întregul echipament necesar într-o drumeție.
Siguranța în drumețiile cu copii
Siguranța copiilor este primordială. O bună planificare a traseului (lungimea și starea acestuia, raportul meteo etc.) poate evita pericolele. Nu lua copiii cu tine pe trasee de care nici tu nu ești sigur.
Pe un teren fără pericole și gestionabil, copiii ar trebui să meargă întotdeauna înainte. Astfel, îi ai sub supraveghere și poți oferi imediat asistență. Copiii mai mici trebuie ținuți de mână în locurile cu risc de alunecare sau cădere. Alternativ, pot fi securizați cu ajutorul unui ham de piept sau de șold și o cordelină.