Utilizarea imaginilor

Cât de mari ar trebui să fie imaginile?

În general, ar trebui să încărci imagini în cea mai bună calitate posibilă. Aceasta înseamnă: imagini mari cu rezoluție înaltă. Fișierele cu imagini vor fi redimensionate automat pentru utilizarea pe tablete și pe ecranele telefoanelor mobile. Atunci când este afișată pe un monitor obișnuit, o imagine de înaltă calitate este extrem de importantă.

Pentru fotografii ale peisajului, te rugăm să utilizezi un format orizontal (cu raportul 16: 9). Imaginile în format vertical sunt adesea tăiate și nu se afișează integral.

O rezoluția de 3600 x 2800 pixeli este în prezent considerată corespunzătoare. Aceasta este dimensiunea pe care o oferă o cameră de 8 megapixeli. Rezoluția este deosebit de importantă pentru afișarea pe tot ecranul și imprimarea PDF.

Imaginile cu un raport extrem sunt detectate automat ca panoramice.

Un format de fișier adecvat pentru imagini este JPEG cu o calitate superioară (80-100%).

Imagini pe platforma Outdooractive

Imaginile încărcate pe platforma Outdooractive sunt utilizate în mai multe canale de ieșire, de ex. diverse site-uri, aplicații și materiale tipărite. Iată o prezentare generală a tuturor canalelor de ieșire.

Termenii și condițiile generale se aplică la publicarea imaginilor.

De ce trebuie să țin cont la încărcarea fotografiilor realizate de mine?

Nu trebuie ținut seama de nimic special.

La ce ar trebui să acord atenție la încărcarea unor imagini realizate de către alți autori?

Fotografii trebuie să accepte utilizarea materialului lor pe platforma Outdooractive și pe toate canalele de ieșire. Toate imaginile trebuie să fie atribuite în maniera specificată de autor. Aceasta înseamnă că numele lor trebuie să fie indicate în câmpul "autor", dacă nu au renunțat sau chiar au interzis atribuirea.

La ce trebuie să fiu atent când utilizez imagini sub licență Creative Commons?

Imaginile dintr-o bază de date gratuită (de ex. commons.wikimedia.org) pot fi utilizate pe platformă, cu condiția să urmezi termenii licenței. De obicei, trebuie să te referi la autorul imaginii și la licența sub care aceasta a fost publicată.

Restricții suplimentare

Dacă pe imagine există persoane recunoscute, trebuie să respecți dreptul la imaginea proprie. Acest regulament prevede că imaginile pot fi folosite numai cu consimțământul persoanelor descrise, cu excepția cazului în care oamenii sunt doar o caracteristică suplimentară a unui obiect principal, de ex. o clădire sau un peisaj.

Rețineți că și obiectele pot fi protejate prin drepturi de autor. Aceasta implică, de exemplu, obiecte private sau obiecte în țări în care se aplică legi diferite privind drepturile de autor (de ex. Turnul Eiffel pe timp de noapte).