Activități in Catalonia
Destinații in Catalonia
Regiuni
Activități și locuri de văzut in Catalonia
Descoperă regiunea
Cele patru regiuni ale Cataloniei
Natura Cataloniei
Natura Cataloniei este foarte variată: plaje aurii cu nisip fin, stânci abrupte și dune pe coasta mediteraneană, păduri, zone mlăștinoase și lacuri direct adiacente, regiuni viticole în interior și lanțuri muntoase în parcurile naturale până la munții înalți din Pirinei.
Cap de Creus, în regiunea Girona, se întinde ca o peninsulă în Marea Mediterană și reprezintă prima zonă protejată din Catalonia care cuprinde zone de uscat și de mare. Peisajul este remarcabil de muntos datorită ultimelor podișuri ale Pirineilor, care se întâlnesc aici cu Marea Mediterană. Formațiunile stâncoase extrem de interesante din punct de vedere geologic, precum și coralii cu forme bizare și o faună marină variată sunt ideale pentru exploratori.
Delta fluviului Ebro nu a fost doar locul celebrei Bătălii de pe Ebro din timpul Războiului Civil Spaniol, ci și un peisaj natural spectaculos, care include cea mai importantă zonă mlăștinoasă din Catalonia. În imensul triunghi, râul Ebro se întâlnește cu Marea Mediterană, estompând granițele dintre apa dulce și cea sărată și combinând vegetația naturală cu terenurile cultivate. Un parc natural și o rezervație a biosferei protejează peisajul natural și sunt o destinație populară pentru cei care observă păsări.
Foto: Achim Meurer
Chiar în nord-vestul Cataloniei, nu departe de Pirinei și de granița cu regiunea Aragon, se află Parcul Național Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, singurul parc național din Catalonia care bucură călătorul prin muntele înalt, autentic, cu peisajele sale maiestuoase și fauna și flora diverse. Aici vă puteți plimba prin păduri de pini negri centenari, puteți vizita aproape 200 de lacuri de munte și, cu puțin noroc, puteți vedea legendarul vultur bărbos. Fenomene glaciare, pajiști alpine, câmpuri de gheață și munți de aproape 3000 m înălțime îmbogățesc parcul național.
Alt Penedès este cea mai veche dintre regiunile viticole din Catalonia. Cu câmpurile sale întinse de viță de vie și podgorii intercalate cu cătune mici și ferme, regiunea atrage nu numai iubitorii de vin, ci și excursioniștii și bicicliștii care explorează peisajul pe îndelete. Între timp sau la sfârșitul zilei, puteți, bineînțeles, să degustați produsele regionale, iar o vizită la muzeul despre istoria vinului nu trebuie ratată.
Cultura Cataloniei
Peisajul cultural al Cataloniei nu este mai puțin interesant și variat decât natura regiunii. De la urmele romanilor, în special în Tarraco, actualul oraș Tarragona, la fostele cetăți maure și templieri, cartierele evreiești sinuoase din orașe, bisericile și mănăstirile impresionante, până la clădirile neobișnuite ale modernismului catalan, toate epocile istorice sunt reprezentate aici.
În timp ce iubitorii de cultură vizitează adesea capitala catalană Barcelona, care merită cu siguranță o vizită, noi am dori să ne concentrăm aici asupra unor clădiri de un alt tip. Bisericile romanice catalane sunt obiective turistice de un tip aparte. Din anul 2000, cele nouă clădiri din secolele X-XII din Vall de Boí, în regiunea Lleida, sunt incluse în patrimoniul mondial UNESCO. Puteți explora în mod activ bisericile de pe Ruta romanică.
Foto: Gemma Miralda Escudé
Turism activ în Catalonia
Foto: Fons del PTCBG
Catalonia este deosebit de populară printre pasionații de birdwatching. Biodiversitatea excepțională și diferitele zone de maxim interes ornitologic atrag cercetătorii amatori în fiecare an. Mai ales în Delta Ebro, cea mai mare zonă mlăștinoasă din Catalonia, puteți descoperi numeroase specii, dar parcurile naturale Els Ports, Cap de Creus sau Montserrat sunt, de asemenea, ideale pentru iubitorii de păsări.
În Catalonia, cicliștii se vor bucura de o rețea de drumuri bine dezvoltată, care oferă peisaje impresionante și destinații culturale. Drumurile întortocheate și abrupte sunt potrivite în special pentru cicliștii de curse, dar și bicicliștii montani își merită banii pe cei 6400 km de trasee marcate.
Foto: Josep Maria Súria Ribera